Szennyvíz átemelő szivattyú

Szennyvíz átemelő szivattyú

 

Átemelő szivattyúk beszerzése, telepítése és teljes kiépítése, valamint karbantartása és szervizelése.

Azokon a helyeken, ahol terepviszonyok nem teszik lehetővé a gravitációs szennyvízvezeték kiépítését, ott átemelő szivattyúval oldható meg a keletkezett szennyvíz közcsatornába történő továbbítása. Ehhez egy akna (ld. Szennyvízátemelő aknák) és egy megfelelő kapacitású szennyvíz átemelő szivattyú szükséges. Az épületből kivezető szennyvíz gerincvezetékre csatlakoztatjuk az aknát, ahonnan a szivattyú segítségével egy műanyag csővezetéken keresztül juttatható ki a szennyvíz az utcai közcsatornába. Ez a módszer teljesen automata. Mivel az akna egy idő után elzsírosodik, a szennyeződés rárakódik a szivattyúra, az úszókapcsolókra, valamint az aknatestre, ezért rendszeres karbantartás szükséges. Ellenkező esetben romlik a szivattyú hatásfoka, nincs meg a megfelelő hűtése, így leéghet, eldugulhat. Dugulást okozhat még ezen kívül, ha a szennyvízbe rongy, popsitörlő, vatta stb. kerül. Sajnos a darálós szivattyúk sem mindig képesek ezeket az anyagokat felaprítani.

A szennyvízátemelő biztonságos használata

aquastart.huA szennyvízátemelő üzemeltetése nem igényel felügyeletet abban az esetben, ha az előforduló meghibásodásokat, dugulást esetleg áramhiányt jelzi a vészjelző, de kézi vezérléssel is lehet irányítani a rendszert. A vezérlő automatika a szivattyút megvédi a tekercs leégésétől. A rendszer akkor indítható újra, ha a hiba elhárításra került,  és az újraindító gombot megnyomták.

A másik szennyvízátemelő típus, amikor vészjelző egységgel van felszerelve, de áramhiányt nem jelez, beállítható, hogy szintén fény és hangjelzéseket adjon.

Vannak olyan szennyvízátemelők is, amik nem rendelkeznek vezérlő automatikával és vészjelző egységgel. Ez esetben szükséges ellenőrizni a rendszer működését, mielőtt a szennyvíz visszatorlódna.

A szennyvízátemelő szivattyúk nagyfokú hővédelemmel rendelkeznek. A retesz védelem az élettartam növelésére szolgál. Működésének elve, hogy ha a szivattyú megszorul a megnövekedett áramfelvételnél, akkor kikapcsolja és a kényszerindítást megakadályozza. Az áramtalanítást a villásdugó kihúzásával lehet elvégezni.

Cégünk profi szennyvízátemelő rendszerekkel rendelkezik, ha szeretne Ön is, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Minden, amit tudni kell a szennyvízátemelőkről

Minden, amit tudni kell a szennyvízátemelőkrőlA szennyvízátemelő berendezések a szennyvíz egy alacsonyabb területről egy magasabbra való szállítására szolgálnak. Ezt a megoldást alkalmazzák akkor, ha a szennyvíznek mondjuk egy hegyháton keresztül kell áthaladnia ahhoz, hogy aztán a gravitáció segítségével lefolyhasson az alacsonyabb magasságban elhelyezkedő szennyvízkezelő üzemhez.

De hogyan is épül fel egy szennyvízátemelő? A szennyvízátemelő állomás fontos részei a szivattyúállomás, a kút, amely a kezelendő szennyvizet fogadja, az emelőszivattyúk, a szelepek, a kábelkamra és a riasztórendszerrel ellátott irányítótábla. A vízbe meríthető átemelőrendszert lassú folyású anyag esetén lehet használni. Kétfajta szivattyút alkalmaznak: darálós szennyvízszivattyút vagy darabos anyagok szállítására alkalmas szivattyút. A szennyvízkút feladata, hogy biztosítsa az átemelőállomás problémamentes, automatikus működését. A szennyvízkutat egyéb célokra, például szennyvíz tárolására nem ajánlott használni.

A jól működő szennyvízátemelőhöz elengedhetetlen a folyamatos karbantartás, hiszen a szennyeződés egy idő után rárakódik a szivattyúkra, ezáltal romlik a szivattyúk hatásfoka. Fontos azonban, hogy a karbantartást és a tisztítást mindig szakemberre bízzuk! Ha Ön egy megfelelő szakembert keres, akkor jó helyen jár! Vegye fel cégünkkel a kapcsolatot, készséggel állunk rendelkezésére!

 

Share Button

Facebook

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Korszerű eszközökkel és szolgáltatásokkal számos problémára megoldást nyújtunk! http://www.aquastart.hu/

  Pinned: 16 Aug 2016
 • Bízza inkább szakemberre a munkát!

  Pinned: 7 Jul 2016
 • Zsírfogó aknák forgalmazásával, telepítésével és üzemeltetésével is foglalkozunk! http://www.aquastart.hu/zsirfogo-akna

  Pinned: 19 Jun 2016
 • Tekintse meg termékeinket, és válassza a mi megoldásainkat!

  Pinned: 13 May 2016
 • Szennyvízátemelő aknák igény szerint! https://www.youtube.com/watch?v=9CTj511MMWU

  Pinned: 26 Apr 2016
 • Megbízható szolgáltatásokat biztosítunk!

  Pinned: 23 Mar 2016
 • Ha szeretné megtudni hol a probléma csatornájával válassza kamerás vizsgálatunkat! http://www.aquastart.hu/csatornakamerazas-videokameras-csatornavizsgalat

  Pinned: 12 Feb 2016
 • Nem folyik el a víz a lefolyóba és már a pumpa sem segít? Akkor a mi szakembereinkre van szüksége! http://www.aquastart.hu

  Pinned: 13 Jan 2016
 • Kellemes ünnepeket kívánunk minden kedves ügyfelünknek! http://www.aquastart.hu/

  Pinned: 24 Dec 2015
 • Tekintsék meg referencia listánkat! http://www.aquastart.hu/referenciak

  Pinned: 25 Nov 2015